שירותי עיצוב שילוט פנים למוסדות, משרדים ובניינים
היי, אני דן רנון, מעצב, אמן ויועץ שילוט עם למעלה מ-30 שנות ניסיון, מתמחה בתכנון ועיצוב שילוט פנים ושילוט חוץ למוסדות, ארגונים, מרכזים מסחריים, בנייני משרדים, קמפוסים רפואיים ופרויקטים ציבוריים.
השירותים שאני מספק כוללים:
ייעוץ אסטרטגי בגיבוש פרוגרמות שילוט בהתאמה לצרכים תפעוליים ומיתוגיים.
ביצוע הדמיות גרפיות לשילוט הכוונה, שילוט תדמיתי ושילוט נגיש.
תכנון שילוט מיתוגי לעסקים, מוסדות ציבור ופרויקטים ארכיטקטוניים.
גיבוש מפרטי ביצוע טכניים בהתאם לחומרים, תקנים ודרישות עיצוביות.
ניהול מכרזי שילוט ופיקוח מקצועי על שלבי הייצור וההתקנה.
שילוט נכון משפר את חוויית המשתמש, הנגישות והמראה הוויזואלי של המרחב. עם ניסיון עשיר בפרויקטים מורכבים, אני מציע פתרונות שילוט יצירתיים ויעילים, המשלבים פונקציונליות עם עיצוב אסתטי מוקפד.
מחפשים מומחה לתכנון שילוט פנים וחוץ? מוזמנים ליצור קשר לייעוץ מקצועי ראשוני חינם.
תוכן עניינים
תהליך תכנון ועיצוב שילוט פנים מתבצע לרוב בשלבים חופפים, כאשר גיבוש הקונספט, בחירת החומרים והתכנון הפונקציונלי משתלבים יחד ליצירת מערכת שילוט ברורה ואפקטיבית. שילוט פנים כולל את כל השלטים הממוקמים בתוך המבנה, מהכניסה ולתוך חללי הפנים, ומשמש להכוונת מבקרים, זיהוי מחלקות וחללים, וכן לחיזוק הזהות המותגית של הארגון.
שלטים הממוקמים על קירות חיצוניים, חזיתות מבנים או במרחב הציבורי מוגדרים כשילוט חוץ, ולעיתים מטופלים בפרויקט נפרד בהתאם לשיקולים תכנוניים ודרישות הלקוח. בפרויקטים של בתי חולים, בנייני משרדים, מוסדות חינוך ומרכזים מסחריים, הדגש המרכזי ניתן לשילוט פנים, המאפשר ניווט קל, נגישות משופרת וארגון מיטבי של התנועה בסביבת המבנה.
שילוט פנים אפקטיבי משפר את חוויית המשתמש, מקל על התמצאות ומבטיח עמידה בתקני נגישות ובדרישות חוקי התכנון והבנייה. תהליך התכנון כולל התחשבות במיתוג חזותי, בחירת חומרים עמידים והתאמה עם מגבלות טכניות ועיצוביות.
תכנון וניהול פרויקט שילוט פנים
הגדרת מטרות וצרכים לתכנון מערכת שילוט בבתי חולים
ביצוע ניתוח מקדים לצרכים של בית החולים: תנועת מבקרים פנימה והחוצה מהבניין, אזורי הנמתנה וזרימת התנועה הפנים מחלקתית. תנועת מבקרים וצוות בחירום. שילוט לצרכי תפעול, תחזוקה, ביטחון. צירי מילוט. הגרת אופי העיצוב – אינפורמטיבי ומינימליסטי, אינפורמטיבי ועיטורי, וכדומה.
מיפוי נקודות מפתח למיקום שילוט הכוונה והתמצאות בבית החולים
ביצוע ניתוח לקביעת מיקום אופטימלי של שלטים במסדרונות, מחלקות, מעליות וכניסות, כולל אזורי המתנה וכל שלטי המידע הנדרשים. קביעת גדלים בהתאם למיקום ומרחק צפיה. קביעת סוגי מבנה השלטים מבחינת היבטים של הכוונה, תפעול וחירום. הכנת מפת מיקומים מלאה לכל קומה. פעולה זו מבטיחה יצירת מפת התקנות מלאה, ומהווה בסיס לשלב הבא – כתב כמויות.
כתב כמויות – הכנת רשימה של כל השלטים לפי סוגי תוכן, שימוש, מספור חדרים
שלב זה משלים את השלב הקודם באמצעות הגדרת תוכן מילולי של כל השלטים ואינפורמציה נוספת הנדרש ליצור. את המלל יש לבחון גם לאור תקני נגישות, תקנות מקומיות ושילוב פתרונות עבור אוכלוסיות עם צרכים מיוחדים.
תהליך אישור עם הנהלה, מחלקות וגופים נוספים
לאחר השלמת השלב הקודם, יש לערב בתהליך את הגורמים הרלוונטיים במחלקות, מכונים, שיווק, שירות לקוחות, תחזוקה ולוגיסטיקה. אני עד למקרים בהם הוסרו שלטים אשר עלות הייצור שלהם היה מעל 10,000 ש״ח, עקב וטו שהוטל לאחר ההתקנה מצד אחד גורם מחליט אשר לא שותף בתהליך העבודה.
עריכת מפרט סוגי שלטים
מפרט שילוט פנים יכלול פירוט כל סוגי השלטים בבנין יחד עם שרטוטים סכמתיים או צילומים (במקרה של שימוש במוצרי מדף). בדרך כלל יכיל 5 עד 7 סוגי שלטים (משפחות). כמו כן יפרט את השלטים שהם מקרה בודד. המפרט יציג דוגמא למפת התקנות – מספיקה קומה מאפיינת אחת בשלב זה. כתב כמויות והערות כלליות בנוגע לצפיות ודרישות הלקוח מהיצרן לייצור והתקנה, כגון: ביקורת איכות, הצגת דוגמאות, אישורים מקצועיים (קונסטרוקטור, חשמלאי וכדומה), אופן סימון אזור עבודת ההתקנה, הצגת שרטוטי מפעל וכו׳. משרדי ממשלה ומוסדות מדינה חייבים להתקין שילוט פנים לפי המוגדר במפרט חשכ״ל לכך.
בחירת יצרן מערכת שילוט פנים
כל ארגון, עסק או חברה מסחרית מנוסים בשלב זה, הדומה לכל מכרז רכש סטנדרטי אחר, על כן לא אציג מידע נוסף בעניין.
ייצור והתקנה
העברת מפרט סופי לייצור שלטים ליצרן. בדרך כלל מתרחשים שינויים קלים במפרט בין שלב המכרז לשלב היצור כתוצאה טבעית של תהליכי עבודה, על כן בפגישת התנעה ליצור מוודאים שבידי היצרן המפרט הסופי. כמו כן מתבצעת העברת מפת התקנות המלאה לכל שטחי המשרד, או הבניין, כתב כמויות מלא וסופי.
במשך היצור ביצוע ביקורות ביניים ואישורי דוגמאות לגרפיקה של כל השלטים, צבעים וחומרים. תיאומים מוקדמים הנדרשים לביצוע התקנה. ביקורות ביניים בתהליך ההתקנה (תלוי בגודל/שטח הפרויקט). ביקורת סופית – סיור מסירה. ביצוע תיקונים והשלמות.
תחזוקה של מערכת שילוט פנים
במבנים בהם יש קבלת קהל קבועה, מומלץ לבצע בדיקת תחזוקה אחת ל- 12 עד 18 חודשים. שלטי חדרים בהם משולבים שמות מתעדכנים בהתאם לצורך. לכן נערך עם יצרן השילוט חוזה תחזוקה, כולל מחירים ודרישות תפעוליות כגון זמני תגובה. את החוזה ניתן לערוך כחוזה עבודה נפרד, או להתנותו בהשלמה מוצלחת של פרויקט השילוט. הנושא לשיקול כל עסק בהתאם לצרכיו.
יועץ שילוט הוא למעשה יועץ לניהול פרויקט שילוט פנים (או חוץ). כל אשר פורט קודם הם תכולת עבודתו. בכוונה תחילה הוצאתי את נושא העיצוב מתיאור תהליך זה. בעולם בו יש כל כך הרבה מידע זמין, ודוגמאות לעיצוב שלטים, מזמין העבודה יכול פשוט לבחור מהקיים, והיצרן יבצע את ההתאמות הנדרשות מבחינת תוכן. לצורך כך לא דרושים מעצבים. ולכן יועץ שילוט יכול לתפקד רק כמנהל פרויקט.
ולסיום, כמה נתונים מספריים
שטח של כ- 100 מ״ר ישולט ע״י כ- 50 שלטים.
שטח של 15,000 מ״ר, ישלוט ע״י כ- 600 שלטים.
אם יש לך שאלות נוספות, מזמין אותך ליצור קשר לשיחת ייעוץ חינם.
◼︎
◼︎
◼︎
◼︎