עמוד זה מציג אוסף של פרויקטים במיתוג
תוכן עניינים

עיצוב לוגו אסם | 1996
אודות פרויקט עיצוב הלוגו
ההנחיה המרכזית במכרז לעיצוב סמל אסם, היתה שיש לשמור על הסמל הקיים (אופן הכיתוב של המילה אסם וסמל השיבולת) תוך שילובם בצורה חדשה. על מנת ליצור רקע בולט לסמל, שיהיה גם קל להשתמש בו על מגוון הרחב של אריזות מוצרי אסם, ופריטים פירסומיים וגרפיים נוספים, החלטתי להשתמש בריבוע אדום כרקע לסמל.
על מנת לרכך את נוקשות הצורה הריבועית, בהיותה צורה גיאומטרית סימטרית ובסיסית, הוספתי את שני הגלים הצהובים מעל ומתחת לסמל הקיים. הגלים מוסיפים גם מימד של תנועה בתוך המרובע. אני מאמין, שסמל היכול להכיל מספר רבדים (של מסרים וצורות) מאפשר בניית תדמית טובה יותר. את ההשראה לאופן עיצוב הגל, לקחתי מצורת הסילסול של פסטה פוסילי ושל הביסלי גריל.
הצעה זו לעיצוב לוגו אסם היתה אחת משלוש ההצעות שהגיעו לשלב הסופי במכרז.

עיצוב לוגו למכון היצוא | 1998
אודות הלוגו
עיצוב הסמל, לוגו, נוצר ממשחק צורני המשלב בין: מגן דוד, מראה של תפוז חצוי, גרעיני פרי אשר מהווים גם טיפות מים. השימוש באות ראשית מסולסלת בכיתוב, מתחת ללוגו, נועד לרכך מעט את הגיאומטריה הנוקשה של צורות הסמל. תפקיד זהה יש גם לטיפות המים היוצרות את המגן דוד המרכזי.

עיצוב לוגו, בנק המזרחי ליסינג | 1994
אודות העיצוב
עיצוב הסמל, לחברת בת של בנק המזרחי – מזרחי ליסינג, המבוסס על יצירת צורה הנובעת מ- שימוש במרכיב צורני הנובע מאחת האותיות בשם החברה, במקרה הזה מ’. הצורה הבסיסית משוכפלת ארבע פעמים, על מנת ליצור צורה עיטורית במבנה של יהלום. בסמל נעשה שימוש בשני צבעים היוצרים חלוקה של הלוגו לשני הצירים: אופקי ואנכי. זאת על מנת להכניס תחושה של מקצב לתוך צורה שהיא סימטרית ויציבה.
ההחלטה לעצב את פינות היהלום (הלוגו) עם קימורים, נבעה מתוך החלטה לקשר צורנית את הלוגו עם הכיתוב הנלווה – שם החברה – שעוצב ע”י שימוש בפונט אורון, שבבסיסו מעוצב כבעל קווים אנכיים ואופקיים שווים בעוביים, ובעל קימור בזוייות האותיות.
באופן עקרוני, עיצוב לוגו סימטרי, לעולם יצור נוכחות חזותית בולטת יותר, ויציבה יותר, מאשר לוגו המעוצב בצורה אמורפית. מאידך צורות גיאומטריות סימטריות הן בד”כ משמעמות חזותית וחסרות יחוד. במקרים בהם המעצב מחליט לעצב לוגו סימטרי, האתגר העיצובי המרכזי הוא להפוך את הצורה מעניינת ומורכבת יותר, על מנת ליצור ייחודיות צורנית ללוגו.

עיצוב לוגו, עמותת הכוריאוגרפיים 2004
אודות העיצוב
נקודת המוצא לעיצוב הלוגו היתה צילום של דמות רקדן. לאחר מכן נערך עיבוד גרפי ליצירת צורה מופשטת יותר, על מנת להביא את צורת גוף האדם לצורה בעלת אופי איקוני (סימבולי), ופחות פיגורטיבית. הדבר איפשר גם עיוות הצורה באופן אשר יצור תחושה של תנועה בחלל. עיוות דומה על צללית בעל אופי פיגורטיבי-ריאליסטי של גוף האדם, היתה יוצרת תחושת דפורמציה – פגם בגוף.
כלומר, האתגר הגרפי בעיצוב לוגו זה היה כיצד לעוות את צורת גוף אדם (על מנת לחזק תחושת התנועה), מבלי ליצור תחושה של דפורמציה של הגוף. למעשה יש לנו כאן צורה שאנו מבינים שהיא גוף אדם (מסמלת גוף), אך כבר רחוקה יחסית מיצוג פיגורטיבי-ריאלי של גוף האדם.
לעיתים בפרזנטציות של פרוייקטים בעיצוב סמלים, הכוללים דמות אדם, אני שואל את הלקוח, מה לדעתו, או דעתה, המין של הדמות. ברוב המקרים התשובה היא זכר. זוהי דוגמא לכך, שיש לנו תפישות מוסכמות מראש לגבי משמעויות של צורות וסמלים. ריבוי הצבעים בתוך הדמות נועד להמחיש את מימד הקבוצה המורכבת מפרטים שונים. עמותת הכוריאוגרפים מאגדת יוצרים עצמאיים בתחום המחול. במילים גרפיות – אוסף של צבעים.

לוגו ותדמית, סטארט-אפ הייטק, סטארהום | 1999
אודות פרויקט המיתוג
סטארהום עוסקת בפיתוח שירותי roaming לחברות סלולר. הסמל עוצב בראשית דרכה של החברה, בשלב שהיתה סטארט אפ של קומברס, וטרם מותג מוכר בתחום. לכן נעשה שימוש בסימן הכוכבית בעיצוב הסמל (זו היתה דרישה של הלקוח), כדי להמחיש את תחום העיסוק של החברה. המסגרת מסביב לכיתוב וסמל הכוכבית, מעוצבת על ידי איחוד של שתי אליפסות, שחופפות בחלקן, על מנת ליצור מוטיב חזותי של תנועה, המתקשר לנושא ה- roaming. לכאורה ניתן היה לעצב את מסגרת הלוגו כאליפסה אחת בלבד. אך הפיתוח הצורני של האלפיסות, מעניק דינמיות ללוגו שהייתה נעדרת בעיצוב המסגרת עם אליפסה בסיסית, בהיותה צורה סימטרית לחלוטין, ולכן גם סטטית. ע”י עיצוב הלוגו עם צורה אליפטית מורכבת, מושגת תחושת התנועה בצד סימטריות (בעלת היפוך הציר האנכי) המייצרת גם תחושה של יציבות. ההחלטה להשתמש במסגרת קווית, ולא במשטח רקע בעל צבע מלא באותה צורה, נועדה לייצור תחושה של אווריריות בלוגו, התומכת בתחושת התנועה.
פרויקט המיתוג כלל גם: עיצוב ניירת, כרטיסי ביקור, עיצוב תבניות אב למצגות (powerpoint), עיצוב חתימות למייל, ואמצעי תקשורת שיווקית נוספים.



מיתוג, חברת היי-טק, טכנולוגיית סאונד | 2003
אודות פרויקט המיתוג
TechONE עסקה בפיתוח טכנולוגיית לעולם הבידור – מוסיקה, טלויזיה וקולנוע. עיצוב הסמל משלב שני היבטים צורניים ויוצר קונטרסט בינהם. מצד אחד הנוקשות הגיאומטרית של המלבן המשמש כרקע לשם ולמסר הטכנולוגי, הרובד הקר. המימד השני הוא הרכות והדינמיות שבצורת הסמל מימין, שהיא עיבוד לצורה הנובעת מתו מוסיקלי, הרובד החם.
אם עלי להגדיר מאפיין סגנוני מרכזי של עבודתי, אציין את העדפתי ליצור עיצוב המכיל ניגודים צורניים, ניגודים של משמעויות וצבעים, תוך שאיפה ליצור הרמוניה ואיזון בינהם.
באופן אישי, אני מעדיף כרטיסי ביקור דו-צדדיים. זה לא מתאים לכל לקוח, זה מאוד תלוי במהות העסק, אך ברמה העקרונית כרטיס ביקור עם עיצוב דו-צדדי נראה תמיד עשיר יותר, ומרשים יותר.



מיתוג חברה להפקת חתונות | 2004
אודות פרויקט המיתוג
שניים היתה חברת בת של אגודת הסטודנטים של אוניברסיטת בר אילן, העוסקת בהפקת חתונות לסטודנטים במחירים מוזלים ביחס לאלטרנטיבות בשוק.
העבודה על המיתוג כללה בנוסף לפריטים קלאסיים המרכיבים תדמית גרפית, כגון עיצוב הלוגו המופיע כאן, גם טיפול פרסומי: כגון שם החברה – ‘שניים’, סיסמא – ‘לשבור את הכוס, מבלי לקרוע את הכיס’, עיצוב מודעות וכתיבתן, באנרים, מדבקות-סטיקרים, עיצוב שילוט חוצות ועוד.
בניגוד לתפישה המקובלת הגורסת שסמל, לוגו, הוא בעל צבעוניות אחת וקבועה, במקרה של ‘שניים’ המלצתי (בגלל תחום החברה וקהל היעד) על שימוש במספר צבעים שונים לעיצוב הלוגו – סה”כ יש שש גרסאות צבעוניות שונות לסמל (התמונה האמצעית). הרעיון היה לשמור על שפה עיצובית מובהקת וברורה בפריטים הפרסומיים השונים, ובצד זאת ‘לשחק’ בצבעוניות משתנה של הלוגו בין פריט לפריט של אמצעי הפרסום והתקשורת השיווקית, ועל ידי כך להגביר את המימד הצבעוני הכולל של השפה החזותית-פרסומית של החברה.
בתמונה למעלה משמאל, ניתן לראות דוגמא לאופן שימוש בצבעוניות המתחלפת של הלוגו. בצד אחד של כרטיס הביקור, הסמל בגרסתו הסגולה. בצד השני של הכרטיס, הסמל בגרסתו הירוקה. הדבר מגביר את תחושת השמחה בעיצוב הכרטיס.
תגיות: עיצוב לוגואים, שירותי מיתוג, פרויקטים עיצוב לוגו, גלריה עיצובים, תיקי עבודות עיצוב, עיצוב גרפי, מיתוג עסקי, עיצוב לוגו מקצועי.